diumenge, d’abril 16, 2006

Caminant per l'Alt Gaià, 21 de maig


10:00 h. Km 0 Querol: Bar Sant Jordi. Punt de trobada. Des d’aquí començarem l’excursió. puntualment.

1km Gorg negre: El riu passa per un gorg; als anys 60 es volia construir una presa però només es van fer els fonaments que encara hi són; això fa que hi hagi un petit salt d’aigua. ATENCIÓ!! En aquest tram haurem de travessar el riu; per tant podeu portar calçat per travessar-lo o simplement ens descalcem i el travessem; llavors millor una tovallola per assecar-nos.

2 km Roca de Cal Benet: Des d’aquí tindrem una vista espectacular de la Vall del Gaià, de Querol i de Montagut. Si teniu vertigen val més que no us acosteu a aquesta roca.

3 km Cal Camadall: Antic viver forestal de la Generalitat de Catalunya i antigament d’ICONA.

4 km Molí de Seguer: Antic molí paperer.

4,5 km Trencall cap a Santa Perpetua: Aquí agafarem un petit sender que ens acostarà a Santa Perpètua de Gaià. Antic camí antic que comunicava Querol i Santa Perpètua que voreja el riu Gaià. És un camí ombrívol, humit amb molts boixos (buxus) i ràpid de fer.


7 km Santa Perpètua de Gaià: El poble a peu del riu té totes les cases i camins molt ben arreglats, empedrats i integrats amb l’entorn. Un poble que conjuntament amb l’Església romànica i la torre militar preromànica del segle X fan del poble de Santa Perpètua d’un gran atractiu. Dinarem.
Farem mitja volta i desfarem el camí fins a Cal Camadall.

10 km Cal Camadall: Aquí agafarem un trencall cap a Cal Cateco.


12 km Cal Cateco: Des d’aquí hi ha una vista molt bona del poble de Querol i de la Serra de Montagut. Baixarem per l’antic camí reial fins el riu; un recorregut curt però d’un gran desnivell. Travessarem el riu i pujarem cap a Querol.

15 km Querol
Final de la excursió.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Really amazing! Useful information. All the best.
»