dimarts, de març 20, 2007

Energia eòlica dins PEIN Formigosa - Montagut?




Segons noticia a Tinet digital una empresa ha començat els tràmits per construir un parc eòlic a la zona del PEIN Ancosa-Montagut. A més de PEIN ja és Xarxa Natura 2000 amb la finalitat de protegir l'espai de l'hàbitat de l'àguila cubarrada. Si a l'energia eòlica però implantada de manera racional al territori; no es pot protegir una espècie i després posar-li una trampa mortal amb les aspes dels molins i les línees d'alta tensió d'evacuació de l'energia elèctrica.
La zona del PEIN de Montagut i de Saburella és incompatible amb la instalació d'energia eòlica segons el Departament de Medi Ambient, en canvi la zona de Formigosa hauria de passar un tràmit de Declaració d'Impacte Ambiental; esperem que el projecte no arribi ni a aquest punt.

Finalment, hi ha vuit projectes de parcs eòlics que han iniciat la tramitació. D'aquests, la meitat són de Gerrsa: Pla de Codony -Santa Coloma de Queralt i les Piles-, Serra Mortella -Santa Coloma, Argensola i Talavera-, l'ampliació de Savallà -Savallà del Comtat-, i també es planteja el de Surò -Montoliu de Segarra, Talavera i Llorac-.



Els altres quatre parcs pels quals s'han iniciat els tràmits són Formigosa -Querol-, d'Energías Eólicas de Catalunya SL; Portella -Santa Coloma de Queralt i Argensola- i El Moriscot -Santa Coloma de Queralt-, d'Energia Renovable Mestral Conca SL; i Montcortès -Vilobí i Tarrés-, d'Energy Resources.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta empresa que està interessada en Formigosa-Montagut no és una SL, és una SA. Energías Eólicas de Catalunya SA i és depenent d'una més gran que es diu Acciona, SA.
Les sigles de la 1a són EECAT, el seu CIF A-31681380 i el domicili fiscal: carer Yanguas y Miranda, 1, 5a planta, 31002 Pamplona (Navarra)(coincidència amb alguns navarresos de la zona?) També tenen un domicili social al carrer Muntaner, 400,pral. 1a, 08006 Barcelona.