dissabte, de març 29, 2008

Neix l'Associació de Micropobles de Catalunya

L'Ajuntament de Querol no hi ha volgut entrar encara que el grup de CIQ hi ha entrat de forma individual.

Més informació, per adherir-se al correu / adreça : micropobles@gmail.com

http://www.avui.cat/article/tec_ciencia/25927/micropobles/alcen/la/veu.html

Dels 946 municipis catalans, més d'un terç són micropobles, és a dir, municipis amb menys de 500 habitants. Tot i no sumar 100.000 habitants, els 334 pobles amb menys població de Catalunya ocupen més del 40% del territori del país. Conscients de les seves necessitats i especialment de les seves especificitats, aquestes localitats han decidit alçar la veu i constituir, aquest dissabte, l'Associació de Micropobles de Catalunya.

"Volem fer-nos valer i recordar que els pobles petits no són només llocs per anar de vacances sinó que aquí també hi viu gent", defensen a la nova associació

Representants electes d'una quinzena de micropobles, cansats d'haver "de pidolar subvencions a administracions paternalistes" i farts de ser ignorats per "les grans companyies de serveis", han decidit "sumar esforços" i crear la nova associació amb l'objectiu, segons el portaveu del grup promotor i regidor d'Argençola (Anoia), Toni Lloret, de denunciar el "tracte discriminatori" a què són sotmesos aquests municipis. Els problemes pressupostaris i les complicades relacions amb les grans companyies de serveis, en especial telefòniques i elèctriques, són el punt de partida d'una associació que aglutina representants de gairebé totes les forces municipalistes representades als pobles més petits de Catalunya.

1 comentari:

Anònim ha dit...

És normal que l'ajuntament de Querol no hagi volgut saber res de la nova Associació de Micropobles. Ells es dediquen a altres coses com és la construcció d'un parc temàtic dins la finca del senor feudal: restaurant, consultori mèdic, magatzem de líquids, mercat ambulant, un ajuntament(bis) i possiblement posaran una farmàcia per subministrar bolquers al "susodicho" (sembla ser que l'edat ja li passa factura)