dijous, de març 05, 2009

El Parlament aprova la Llei de regularització i millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics

Serà capaç l'equip de govern d'aprofitar aquesta oportunitat?

El Ple del Parlament ha aprovat avui la Llei de regularització i millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics que té com a objectiu ordenar la situació de les urbanitzacions aïllades del país amb més mancances i dotar-les de d’infraestructures i serveis bàsics per tal de millorar la qualitat de vida dels seus residents. En aquest sentit, estableix mesures per aconseguir:

- L’ordenació urbanística de l’àrea residencial, mitjançant les corresponents figures de planejament i de reparcel·lació que assegurin les cessions de sòl necessàries per a la millora dels serveis .
- La dotació de serveis i infraestructures, en col·laboració amb els ajuntaments i els parcel·listes.
- La creació d’un fons econòmic per ajudar als ajuntaments a elaborar projectes de millora de les urbanitzacions a través d’una convocatòria anual.
- L’habilitació d’una línia de préstecs destinada als ajuntaments per a finançar l’execució de les obres i una altra d’ajudes als parcel·listes per facilitar-los el pagament del cost de les obres.
- La reducció de la superfície, en aquells casos que això sigui possible, de les urbanitzacions que no s’han arribat a desenvolupar al llarg dels anys o, fins i tot, la reversió dels terrenys a la seva condició anterior de sòl no urbanitzable.