dissabte, de juny 17, 2006

Introducció d'al·legacions




Primer de tot s’ha de tenir en compte a on es troba el municipi de Querol.
Querol és troba al mig del Sistema pre-litoral central i envoltat de zones protegides actuals, (PEIN Montagut-Ancosa i Saburella) i la futura proposta de Xarxa Natura.
Querol arrossega una trista herència del passat pel planejament urbanístic i les persones que l’han gestionat. Aquest POUM és basa en la reducció de les hectàrees urbanitzables; ja que segons les Normes Subsidiàries de l’any 1981 el 30 % del municipi de Querol és urbà. Era una època que es preguntava si la gent volia el seu bosc urbà o rústic i , és clar, urbà, valia molts més diners. Són urbans PEIN, precipicis, torrents, boscos, vinyes.... sense cap sentit. Ara tampoc té cap sentit agafar un percentatge menor d’hectàrees de determinats promotors i concentrar allà més de 5000 habitatges en un municipi de 350 habitants. No s’entén que en la memòria del POUM i l’informe medioambiental és puguin justificar 5100 cases amb un propòsit de creixement sostenible. Crec que no sabeu que vol dir creixement sostenible; perquè pensar fer 1400 cases a l’Arboçar, 540 a Rocacorba....és sostenible o és rendible? Penseu d’on treureu l’aigua, gestionareu els residus, l’impacte de 20.000 persones sobre el medi natural; sostenible, us ho explico, vol dir no comprometre les generacions futures; 3 del 4 regidors que governeu teniu més de 70 anys; ens esteu deixant un desgavell urbanístic que les generacions futures no podrem gestionar; vosaltres no hi sereu però d’altres sí. Amb 4 urbanitzacions de centenars d’hectàrees no en tenim prou?
Querol no és municipi industrial ni turístic, aquest elevat número d’habitatges només es justifica des de un punt de vista especulatiu.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquests regidors potser encara tenen les mateixes creences que els faraons egipcis, (tot I que segur que no saben ni qui eren els faraons, ni on cau Egipte), que si els enterren amb les seves riqueses, se les podran endur al més enllà.
Sternocoelis duforti