dimecres, de juny 14, 2006

Llicències d’obres avui i gana per demà.




Per tothom es ben conegut la dita “Pa per avui i gana per demà”, per tothom menys el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Querol. La seva argumentació per fer noves urbanitzacions a Querol: Rocacorba, la Casa Gran,... enmig del bosc i no al costat de cap nucli urbà és cobrar llicències d’obres. I amb aquest diners rebaixar les quotes de les juntes de compensacio, propietaris,… de les resta de les inacabades cinc urbanitzacions de Querol.

Però no explica que pasara un cop els nous bolets urbanistics estiguin acabats, o abandonats pels promotors com malahauradament a succeit repetidament a Querol, doncs que l’Ajuntament s’haurà de fer càrrec d’un serveis que no podrà compensar amb els impostor que paguen els nous veins. És a dir, que tindrem unes noves urbanitzacions que demandaran, amb rao, uns serveis basics i el seu manteniment. I llavors? Doncs d’on treurem els recursos? Construirem més urbanitzacions?

S’ha de buscar un model de creixement sostenible, no fer nous bolets urbanistics. Fer creixer als voltant del poble de Querol, acabar i l’alhora dotar de serveis les diverses urbanitzacions existens. S’ha de planificar com volem creixer i d’on surtiran els recursos a curt i mig termini. No pot ser que els beneficis de l’especulació, comprar a preu ridícul i vendre a preu d’or, vagin a parar abans d’unes butxaques privades i després l’Ajuntament, tots nosaltres, i en especial els veins de la urbanització haguin de pagar les despesses de la creació de serveis.

Les llicències d’obres només es cobren una vegada, els serveis s’han de donar per sempre. D’ons surtiran en el futur els recursos per donar i mantenir els serveis a las urbanitzacions , de la butxaca del regidor d’urbanisme? De les donacions anònimes ?
JSP

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A ells els importa una merda tot; el municipi i els seus veïns.
Perdó, perdó, m'he equivocat, el regidor d'urbanisme i l'alcalde accidental té molt interès en els gronxadors pels infants!

Anònim ha dit...

L’any passat per les dates que l’Ajuntament publicava el seu POUM, sortia a la tele un alcalde d’un poble de l’Empordà, que parlava de la càrrega que suposa per a un municipi la presència d’urbanitzacions respecte de nuclis compactats (pobles): només per la despesa que tenien amb una cosa tant quotidiana com la recollida d’escombraries i la il.luminació dels quilómetres i quilòmetres de carrers, etc. deia que un poble no es podia plantejar fer urbanitzacions per a recaptar diners.
I això sense comptar altres necessitats com el manteniment de l’asfaltat del carrer, zones ajardinades, clavagueram, aigua, etc.

Però quan tothom en torna l’Ajuntament de Querol hi va. No n’hi ha prou amb la pròpia experiència (les 5 urbanitzacions inacabades i mancades de molts serveis de la banda de Montagut) i la de municipis com aquest de l’Empordà.
Els arguments de l’Ajuntament (recaptar diners per fer gronxadors i que hi hagi un forn de pa al poble) són d’allò més ridículs i no s’aguanten per enlloc.
L’experiència i la lògica diuen que el model de creixment del nou POUM no es un model sostenible, i tot i així el Sr. Uroz i Carreño ho volen tirar endavant.
Perquè insisteixen? Pel benefici del poble ???????
Sternocoelis duforti

Anònim ha dit...

Amb ràbia i molta impotència us dono el meu suport. Cal intentar aguantar això i a veure si fotent fora aquests fossils de l'època del desarrollisme caciq a les pròximes eleccions això es pot arreglar.