diumenge, de desembre 21, 2008

Resum del Ple de 20/12/2008

Dissabte en el Ple de l'Ajuntament a part de desestimar-se la moció del tema de la denúncia vam aprovar 3 mocions que va presentar CIQ i també es va aprovar el programa de participació ciutadana del nou POUM. Aquest programa inclou xerrades i reunions amb les diferents associacions del poble i de les urbanitzacions, i la data de la primera reunió és el 21 de febrer. Les 3 mocions més de CIQ aprovades van ser:
- Una a favor del Parc Natural de les Terres del Gaià, aquesta moció es suma a altres mocions presentades per altres Ajuntaments de la Conca del Gaià.
- Una perquè l'Ajuntament comences a estudiar i parlar amb els parcel·listes per acollir-se al projecte de millora d'urbanitzacions amb dèficit urbanístic que properament aprovarà la Generalitat; de moment es poden consultar les bases a l'avantprojecte.
- I una més per demanar a Medi Ambient i FECSA la millora de les línees de mitja tensió per disminuir el risc d'electrucutació dels rapinyaires.

També en el Ple l'Alcalde va donar les competències d'urbanisme a AEQ que fins ara estava a l'oposició excepte aquelles competències de caràcter resolutori; dit d'una altra manera que continuarà signant l'Alcalde i el regidor d'AEQ serà l'encarregat de presidir les reunions i negociacions del nou POUM. Des de CIQ pensem que aquesta maniobra a l'Alcalde li servirà per treures feina de sobre i netejar la seva imatge i que AEQ s'ha venut per defensar els interessos propis de la seva urbanització. A més dins el grup d'AEQ hi ha persones que tenen interessos professionals al municipi, cosa legítima però que és molt dolent barrejar-los amb la política, cosa que ja ha passat massa al municipi.