divendres, d’abril 09, 2010

Els dos últims alcaldes a judici

Després de més de 5 anys des de l’aprovació de la proposta de POUM (pla urbanístic) al municipi de Querol, la Plataforma Salvem Querol (Associació de Veïns del Nucli de Querol i GEPEC) i el grup municipal Coalició d’Independents per Querol – EPM vol donar les gràcies a totes les persones que ens han donat suport en les denúncies dels plans urbanístics desorbitats que es van elaborar en el municipi de Querol. Ho fem després de saber que a finals d’aquest mes de març el jutjat d’instrucció número 1 de Valls ha emès l’AUTO final previ al judici en el qual ha imputat definitivament a l’Alcalde, Miguel Uroz (PSC) i a l’exalcalde, Albert Carreño (del mateix equip de govern) per uns delictes de revelació d’informació privilegiada, d’ús d’informació privilegiada, de prevaricació i tràfic de influències. A més hi ha 11 persones més imputades per diferents delictes, entre ells l’arquitecte redactor de les tres propostes de Pla Urbanístic, l’última en curs.
Aquestes imputacions deriven de la redacció del primer POUM al 18 desembre de 2004 i el segon del maig del 2005. Segons l’AUTO judicial entre aquestes dates hi ha la requalificació de la Urbanització de l’Arboçar que passa de 0 a 550 parcel•les i finalment a 1400 parcel•les, amb una venta inicial per 66.632,22 € i que després passa a revendres per 3.800.000 €. Per dur a terme aquets compra venda es va crear una empresa que va pagar comissions per un import conegut de 36.000 € i que a més va falsificar uns convenis urbanístics d’acord amb l’Ajuntament per no haver de declarar la plusvàlua a l’Agència Tributaria, ja que simulaven ser firmats l’any 1997 enlloc del 2004. Per altra banda el jutge també ha investigat la donació del promotor de Rocacorba de 30.000 €.
Després d’això el mateix Alcalde i ex Alcalde estan governant el municipi com si res no passés amb el suport d’altres regidors i sense que el partit de l’equip govern prengui cap mesura amb els càrrecs imputats per casos corrupció des de fa 3 anys. I les despeses de la defensa dels acusats són assumides pel mateix ajuntament.
Des de Salvem Querol i Coalició d’Independents per Querol demanem al Departament de Política Territorial que prengui l’iniciativa per elaborar el POUM del municipi, ja que després de subvencionar tres intents que en total han costat més de 150.000 € en 5 anys s’ha demostrat com han malversat aquests diners. El municipi de Querol necessita un Pla urbanístic per garantir la supervivència dels nuclis, per vertebrar les urbanitzacions i millorar la qualitat de vida dels veïns, no per defensar els interessos de promotors o especuladors de parcel•les.

La Plataforma Salvem Querol (Associació de Veïns del Nucli de Querol i GEPEC) i el grup municipal Coalició d’Independents per Querol – EPM