diumenge, d’abril 16, 2006

Caminant per l'Alt Gaià, 21 de maig


10:00 h. Km 0 Querol: Bar Sant Jordi. Punt de trobada. Des d’aquí començarem l’excursió. puntualment.

1km Gorg negre: El riu passa per un gorg; als anys 60 es volia construir una presa però només es van fer els fonaments que encara hi són; això fa que hi hagi un petit salt d’aigua. ATENCIÓ!! En aquest tram haurem de travessar el riu; per tant podeu portar calçat per travessar-lo o simplement ens descalcem i el travessem; llavors millor una tovallola per assecar-nos.

2 km Roca de Cal Benet: Des d’aquí tindrem una vista espectacular de la Vall del Gaià, de Querol i de Montagut. Si teniu vertigen val més que no us acosteu a aquesta roca.

3 km Cal Camadall: Antic viver forestal de la Generalitat de Catalunya i antigament d’ICONA.

4 km Molí de Seguer: Antic molí paperer.

4,5 km Trencall cap a Santa Perpetua: Aquí agafarem un petit sender que ens acostarà a Santa Perpètua de Gaià. Antic camí antic que comunicava Querol i Santa Perpètua que voreja el riu Gaià. És un camí ombrívol, humit amb molts boixos (buxus) i ràpid de fer.


7 km Santa Perpètua de Gaià: El poble a peu del riu té totes les cases i camins molt ben arreglats, empedrats i integrats amb l’entorn. Un poble que conjuntament amb l’Església romànica i la torre militar preromànica del segle X fan del poble de Santa Perpètua d’un gran atractiu. Dinarem.
Farem mitja volta i desfarem el camí fins a Cal Camadall.

10 km Cal Camadall: Aquí agafarem un trencall cap a Cal Cateco.


12 km Cal Cateco: Des d’aquí hi ha una vista molt bona del poble de Querol i de la Serra de Montagut. Baixarem per l’antic camí reial fins el riu; un recorregut curt però d’un gran desnivell. Travessarem el riu i pujarem cap a Querol.

15 km Querol
Final de la excursió.

4 comentaris:

Querol ha dit...

Bones companys,
M'agradaria saber si l'excursió aquesta es oberta a tothom, jo hem dic Jordi Querol (be, com tu, però sense titol nobiliari....) Vaig estar per Querol fa temps, encuriosit per una possible procedencia del meu cognom hi hem va semblar un poble magnífic, espero que us el destrossin aquests polítics especuladors, si mai necessiteu una ajuda, no dubteu en demanar-la.
Si puc vindre a la caminada.

Salut i endavant amb la lluita!

Anònim ha dit...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

Anònim ha dit...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

Anònim ha dit...

I find some information here.