diumenge, de juliol 09, 2006

Salvem Querol presenta al·legacions al POUM


tie
Salvem Querol (Associació de Veïns del Nucli Urbà de Querol i GEPEC) ha presentat al·legacions al Pla d’Ordenació Urbanística de Querol (POUM).
Aquestes al·legacions es basen en:
- És un POUM que s’ha fet sense la participació del poble de Querol, on els promotors que han fet donacions han sortit beneficiats i els veïns del municipi que han protestat han estat perjudicats.
- És un POUM que, segons el regidor d’urbanisme, s’ha pagat en part amb les donacions dels promotors.
- El POUM de Querol preveu la construcció de fins a un màxim de 5092 habitatges en un municipi de 350 habitants empadronats. A més d’ampliar les 4 urbanitzacions ja consolidades, el POUM preveu l’ampliació de la urbanització L’Arboçar, actualment de 30 cases a 1400 cases. També preveu la construcció de dues noves urbanitzacions, entre elles Rocacorba de 550 cases sobre el poble de Querol, actualment d’unes 50.
- El POUM no justifica com es satisfarà la demanda d’aigua ni electricitat, ni preveu la gestió dels residus generats dels habitatges planificats, permet construccions en terrenys superiors al 20% de desnivell...
- El tipus de creixement que preveu aquest POUM és insostenible, no té en compte el veí del municipi, està fet d’una manera precipitada i sota el criteri d’interessos de tercers.

Per tant, demanem la retirada d’aquest POUM i l’elaboració d’un nou pla urbanístic que tingui en compte els veïns i sigui respectuós amb el medi natural. En definitiva, volem un creixement sostenible del municipi.

A més de Salvem Querol, ERC de l’Alt Camp i ICV - Alt Camp han presentat al·legacions.

2 comentaris:

xavi ha dit...

Gent, estem apanyats.
Està vist que això de la democràcia només és un mer formulisme. En el fons devem estar vivint en una dictadura econòmica on el que només val és l'especulació, la pela ràpida, sense pensar en les veritables necessitats de la persona i del món com a organisme complexe i ric on vivim.

A Ardenya (Baix Gaià) com en molts altres llocs, tenim la mateixa lluita, potser pitjor ja que som pocs i anem per lliure. Me n'enric del que entenen en general els polítics que controlen les regles del joc, quan parlen de participació pobletana. Els POUMs que haurien d'ésser eines per superar el"desarrollisme" propi del segle passat s'han convertit en autèntics desastres en quan a la sostenibilitat, la cohesió social, la qualitat de vida comunitària i la dignitat de la persona en relació a l'orgull de posseir una identitat local ben establerta. Desitjo que tingueu sort, falta fa.

10:25 PM

Anònim ha dit...

Ànims Xavi!!