dimarts, d’abril 13, 2010

El PSC té la impressió que l'alcalde de Querol va obrar amb desconeixement en el suposat cas de delicte urbanístic

L'origen del processament és una finca on s'havien de construir 1.400 habitatges

13/04/10 02:00 VALLS / TARRAGONA  - A. ESTALLO

Primeres reaccions polítiques al suposat cas de corrupció urbanística de Querol (Alt Camp). El PSC, que en la seva executiva de divendres passat va acordar no pronunciar-se sobre les accions presumptament delictives de l'alcalde Miguel Uroz, considera prudent no fer cap valoració de la interlocutòria dictada pel jutjat de Valls «fins que no hi hagi una sentència», apuntava el secretari d'organització del PSC a Tarragona , Joan Ruiz. La imputació es va fer pública en els mitjans, dissabte.

Sembla, però, que a l'espera de les conclusions que s'obtinguin en el processament del batlle, als socialistes els fa la impressió que Miquel Uroz «no va actuar amb mala fe» i tendeixen a pensar que «els responsables polítics de Querol van obrar per desconeixement». Ruiz insisteix que en la imputació de Miguel Uroz «en cap cas es diu res d'apropiació indeguda». Pel que fa a possibles represàlies cap a Miguel Uroz, els responsables del PSC a la demarcació de Tarragona expliquen que Miguel Uroz «no està afiliat al partit, com passa en un seixanta per cent dels regidors i alcaldes del PSC; a nosaltres ens agrada aquesta independència i però per això mateix no podem emprendre cap acció».

Els socialistes, però, han preferit canviar d'interlocutor i a partir d'ara el portaveu del municipi de Querol amb el PSC a Tarragona serà Benigno Barrios, el primer tinent d'alcalde que fa un mes havia presentat la seva renúncia a Uroz perquè se sentia menyspreat. «Ja li ho hem comunicat a Miguel Uroz i ell ho ha entès», assegurava Joan Ruiz, que hi afegia: «Esperem que pugui demostrar que és innocent.»

D'altra banda, ahir mateix, ICV del Camp de Tarragona emetia un comunicat en què reclamava al PSC l'adopció de mesures: «Demanem al PSC que es desmarqui de l'actual equip de govern de Querol i actuï amb celeritat respecte als càrrecs públics que han estat imputats per la fiscalia en delictes urbanístics.»

La mateixa força política recorda que «la plataforma Salvem Querol i el grup municipal Coalició d'Independents per Querol van recollir des del primer moment les queixes de la població per aquests creixements urbanístics absolutament desmesurats en una població de cinc-cents quaranta habitants i van posar damunt la taula sospites fonamentades de connivència entre càrrecs públics i promotors immobiliaris».

Segons la interlocutòria del jutge, els fets es remunten al 2003 i tenen l'origen en la requalificació d'uns terrenys afectats per un pla urbanístic en què una finca que va costar 60.0000 euros es va revalorar fins als 8 milions amb 1.400 habitatges.

REACCIONS

JOAN RUIZ

SECRETARI ORGANITZACIÓ PSC AL CAMP DE TARRAGONA

«Tenim la impressió que va obrar per desconeixement. Esperem que pugui demostrar que és innocent. La interlocutòria no diu res d'apropiació indeguda».