diumenge, de març 05, 2006

QUEROL: ROCACORBA EN VENDA PER MÉS DE 17 MILIONS D’EUROS




QUEROL: ROCACORBA EN VENDA PER MÉS DE 17 MILIONS D’EUROS

Ja fa més d’un any de l’aprovació del POUM (Pla D’Ordenació Urbanística Municipal) i ara fa un any de la presentació de les al·legacions per part de nombrosos veïns i la Plataforma Salvem Querol. En aquest temps l’Ajuntament i l’arquitecte municipal del poble han estat incapaços de respondre a cap al·legació. Després ens hem assabentat per la premsa que està preparant un nou POUM.
Des de la Plataforma, però, no tenim gaires esperances que el nou POUM es basi, en els principis de sostenibilitat i respecte a l’entorn que el “Manifest per al creixement sostenible de Querol” recull, i que ha estat signat per més de 2.700 persones.
Durant tot aquest temps la Plataforma ha estat perseguida per l’ajuntament. Després de canviar-nos el pany de la nostra Seu Social cedida pel mateix, enviar-nos les forces de l’ordre als actes que fèiem, va denunciar en el jutjat de pau a 10 membres per unes pintades a l’asfalt de la carretera. Després del judici a que vam estar sotmesos, ara hem rebut la sentència d’absolució.
No té cap més recurs l’ajuntament per rebatre els nostres arguments?; potser és per que cada cop que parla el regidor d’urbanisme ens adonem de que el seu interès no es resoldre els problemes que arrossega el municipi en el camp de l’urbanisme si no que més aviat dona la sensació que el que li preocupa és malvendre el territori als especuladors sense que els habitants sàpiguen quins són els seus foscos interessos que el mouen.. Valdria més que no perdessin tant de temps perseguint-nos i es dediquessin a fer plans més raonats.
Ja hem perdut un any a modificar un pla general de l’any 1980 totalment desgavellat. Fins quan no posarem ordre al municipi; potenciarem el creixement dels nuclis i pararem els peus als especuladors que han trobat al municipi de Querol un paradís?
A més a més es pot trobar en un portal d’internet la urbanització Rocacoba amb el projecte modificat, que encara l’ajuntament no l’ha aprovat provisionalment, a la venda per més de 17 milions d’euros (2.830 milions de pessetes), 50 vegades més del que ha pogut costar fer el projecte. S’ha de tenir en compte que aquesta zona ha de quedar protegida segons la proposta Xarxa Natura 2000, per tant aquest projecte no es pot dur a terme si no és que hi ha algun canvi molt estrany a última hora.
La Plataforma Salvem Querol ha rebut últimament una sèrie de trucades de diferents propietaris de terrenys alarmats pels moviments que sembla que està fent l’Ajuntament ja que ells no tenen cap interès en urbanitzar les seves propietats però per al contrari l’Ajuntament de Querol està fent plans urbanístics en aquests terrenys.
Això demostra que l’únic animal que ensopega dues vegades en la mateixa pedra és l’home ja que el primer POUM es va fer sense escoltar els veïns del poble de Querol i en aquest segon intent de legalitzar el POUM tampoc ho estan fent.
Realment no sabem quina és la política territorial del PSC a Catalunya, tenim la sensació que a Querol el govern del PSC actua com el PP del País Valencià en el camp de l’urbanisme.


PLATAFORMA SALVEM QUEROL

2 comentaris:

Anònim ha dit...

companys, no us canseu, envant!

Mateu (Mallorca)

Anònim ha dit...

benvolguts,
des de cadaques portem molts anys lluitant contra un urbanisme gens etic i especulatiu.Hem guanyat el no al port deportiu de port lligat, un camp de golf a cap de creus, hem lograt que es declari tot el massis parc natural, etc... I CONTINUEM ALERTA i verificant tot el planejament.aquesta misiva es nomes per ajudarvos en pautes d'actuacio per tal de guanyar.Nomes alguns consells,

1.Utilitzeu tota l'informacio a mes alt nivell(aixo de l'administracio es com l'exercit, no vagis a trobar un cabo si pots parlar amb el general)O sia,directament amb en Joan Saura ( cap d'ICV, Joan Boada ,diputat ICV, i francesc Baltasar, conseller de Medi Ambient).
Cartas directes i reunios urgents amb Quim Nadal (conseller DPTOP i Joan LLort director gral. d'urbanisme°).Tambe parlamentaris de ERC i de PSC ( al govern ) Ah! un altre nom important a la conselleria de P.T.O.P. :Joan Ganyet (nou director general de Paisatge°)

2.De tot aixo , el maxim de fluidessa amb la premsa per tal de crear un debat social i estat d'opinino.

3.Ajuda de grups ecologistes, asssociacions de veins etc...
4.Trobar advocat o bufet que coneguin be el territori i es vilguin implicar amb la causa .
Si veiuque hi ha indicis de prevadicacio , no dubtar a portar-ho a fiscalia ( el tema del donatiu de les constructores ,...°)
el fiscal de sala de delictes urbanistics i del medi ambient es diu ANTONIO VERCHER NOGUERA.