dijous, d’agost 24, 2006

EL SENY S'IMPOSA!

EL SENY S’IMPOSA,

LA MEGAURBANITZACIÓ DE QUEROL NO ES FARÀ


Després de comprovar amb detall la cartografia de Xarxa Natura 2000 presentada per la Conselleria de Medi Ambient, podem concloure que la zona on l’Ajuntament ha aprovat la construcció de la urbanització Rocacorba, queda inclosa dins l’àrea protegida.
Finalment, ha quedat confirmada la primera proposta de Xarxa, on Rocacorba quedava preservada per ser hàbitat de l’àguila cuabarrada i per tant està protegida com a zona ZEPA per la Unió Europea. S’ha imposat doncs el seny i el bon fer de professionals que vetllen des de les institucions de govern, ecologistes i d’esquerres. Aquesta noticia ens ha donat confiança en l’honestedat de les persones que en formen part. I en aquest moment social que estem vivint , aquest és un sentiment malauradament poc abundant.

La urbanització Rocacorba, a prop del poble de Querol, preveia la construcció de 1026 habitatges en l’aprovació del POUM presentat el 18 de desembre de 2004. Després en la segona aprovació inicial, la primavera d’aquest any, va quedar reduïda en 550 habitatges (el poble de Querol actualment té 50 cases!). L’equip de govern format per un trànsfuga i el grup que va perdre les eleccions, no ha tingut mai en compte la proposta inicial de Xarxa Natura i ha intentat que es descatalogués per poder-hi construir.

S’ha perdut un temps preciós per revitalitzar el nucli del poble, però arreglar el nucli no dona diners i fer noves urbanitzacions sí. L’actual equip de govern encara està menys legitimat per dissenyar el 4rt POUM després d’aquests fets. Hauria de ser un organisme superior que no es veies enlluernat pels diners d’una immobiliària, el que posés ordre d’una vegada al desgavell urbanístic que pateix Querol des dels anys 70.
També la Plataforma es pregunta que passarà amb la donació que va fer el constructor (la que està documentada) a l’Ajuntament.

La Plataforma Salvem Querol es mostra molt satisfeta, i felicita per aquesta decisió a la Conselleria de Medi Ambient , a qui vol mostrar el seu sincer agraïment i també a totes les persones que ens han donat el seu suport, les que han compartit amb nosaltres la tasca i el desig per aconseguir aturar aquestes propostes, tan destructores de la riquesa més imprescindible que tenim, el nostre medi natural. Entre elles les 3000 que van signar el manifest per un creixement sostenible de Querol, grups ecologistes, diferents partits polítics, associacions, als mitjans de comunicació pel ressò... i especialment a l’Institut Català per a la Conservació del Rapinyaires (moltíssimes gràcies a tots!)

Celebrarem com cal aquesta decisió tan crucial amb totes les persones i els col·lectius que ens han estat donant dia rera dia mostres de solidaritat, tenim present que sense el seu ajut no ho haguéssim aconseguit.

Però, la Plataforma haurà de continuar treballant,... ja que a més de Rocacorba l’Ajuntament preveu fer a l’est del municipi, on es troben les 5 urbanitzacions actuals, 4000 cases més, entre les quals destaca l’Arboçar: una urbanització que no es va arribar a desenvolupar (30 cases actualment) i on el nou POUM preveu un màxim de 1400 cases. Un fet que fa que la Plataforma no pugui baixar la guàrdia.

De ben segur que el cas de Querol donarà noves energies i els ànims necessaris a tota aquella gent amb qui compartim la lluita contra els greus perills de l’especulació, amb l’objectiu d’assolir un creixement harmoniós i sostenible, i d’aquesta manera transformar el present per tal d’ assegurar el futur de les generacions més joves.

PLATAFORMA SALVEM QUEROL

Querol, setembre 2006

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona a tots els que heu treballat i treballeu per l'objectiu de preservar el nostre entorn dels especuladors.Una victoria parcial no és mai el final però ajuda a mantenir la moral.
Us puc dir que des que vaig comentar el cas de Querol al meu bloc, és un dels post amb mes visites.

Anònim ha dit...

Enhorabona a tots els que heu treballat i treballeu per l'objectiu de preservar el nostre entorn dels especuladors.Una victoria parcial no és mai el final però ajuda a mantenir la moral.
Us puc dir que des que vaig comentar el cas de Querol al meu bloc, és un dels post amb mes visites.

Anònim ha dit...

S'han de buscar noves activitats econòmiques a aquests petits municipis de muntanya que, amb la metropolitanització de la societat, fan cada cop més estraègica la inversió immobilia´ria a aquests municipis. També s'ha d'anar en compte amb la visió bucòlica del camp.
al futura autovia de tarragona a Montblanc, representará un allau de nous projectes d'urbanització a la comarca de la Conca de Barberà, s'ha d'estar atent.
Salut i ànims.
www.calsacarrando.blogspot.com

Anònim ha dit...

Molt bé, però que la urbanització finalment no es faci, no vol dir que no s'hagin de seguir investigant la legalitat de les donacions fetes per els inversors externs a l'equip de govern. Ara que l'administració i la justícia estan sensibilitzades per l'efecte "operación Malaya" cal arribar al fons d'aquesta qüestió i encausar els que hagin comès il.legalitats, com és evident en aquest cas