diumenge, de novembre 12, 2006

Premis de Reconeixement la Vall del Gaià






PREMI DE PATRIMONI: Plataforma Salvem Querol
Dissabte 11 de novembre la Plataforma va rebre aquest premi organitzat pel Centre d'Estudis del Gaià a l'Hostal Grau de Santes Creus en el transcurs d'un sopar amb entitats i Ajuntaments del curs mig del Gaià.

Centre d’Estudis del Gaià:
Arran de la notícia d’un pla urbanístic municipal de Querol que preveia la construcció de més de mil habitatges al lloc conegut com a Rocacorba, a la falda de la muntanya de Montagut es va constituir la plataforma Salvem Querol per tal de lluitar contra el projecte. Les seves reindivicacions han consistit en algunes accions populars, en aconseguir unes 3000 firmes contràries al pla, a la implicació d’entitats i associacions, a presència a la prems i a un treball eficaç envers l’administració. Ha raonat abastament els motius de l’oposició al projecte amb arguments sòlids i documentals.


Discurs de la Plataforma a Santes Creus:
Volem donar les gràcies al centre d’estudis del Gaià pel premi patrimoni. És un premi que volem compartir amb tothom que ens ha donat suport perquè sense ells no haguéssim tingut tanta força.
La Plataforma està integrada per veïns de Querol i el grup ecologista GEPEC, el qual ens ha donat un gran ressò a les nostres protestes.
La Plataforma va néixer aviat farà 2 anys quan l’Ajuntament de Querol va aprovar un POUM de més de 6000 habitatges en un municipi de 400 persones empadronades. Des de llavors que hem rebut un gran suport de moltes persones anònimes. Com es demostra amb les 3000 signatures recollides donant recolzament als nostres arguments.
Gràcies aquest treball de 2 anys hem començat a recollir els primers fruits. Rocacorba, el projecte de 1400 cases al costat del poble, no es podrà dur a terme perquè ha quedat inclosa en l’espai Xarxa Natura 2000.
El desori urbanístic no és un problema concret si no que afecta a tota Catalunya i a l’Estat. Per això donar ànims a totes les persones, plataformes... que lluiten contra l’especulació urbanística i que no han tingut tant de ressò; esperem que el cas de Querol serveixi per demostrar que les coses també poden sortir bé.
I per últim dir-vos que la Plataforma continuarà treballant no només per preservar el patrimoni natural de Querol sino que també el de la Vall del Gaià.
Gràcies

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sorprèn que el regidor de cultura no hagués vingut a donar-vos suport aquest dia (ji, ji, ji). Esteu segurs que saben què és això de la cultura i el patrimoni?
També és estrany que l'alcalde no hi fos. Amb el que li agrada sopar de gratis!