diumenge, d’abril 01, 2007
EL GEPEC DENUNCIA A FISCALIA L’AJUNTAMENT DE QUEROL PER DELICTES DE CORRUPCIÓ I PREVARICACIÓ
EL GEPEC DENUNCIA A FISCALIA L’AJUNTAMENT DE QUEROL PER DELICTES DE CORRUPCIÓ I PREVARICACIÓ
Des del GEPEC, amb el suport de la Plataforma Salvem Querol, hem denunciat a Fiscalia uns pressumptes delictes de prevaricació i corrupció urbanística al municipi de Querol.
El GEPEC ha reunit un seguit de proves que ha posat en coneixement de la fiscalia de Tarragona en les quals hi ha indicis clars que en els últims anys al municipi de Querol la gestió del planejament urbanístic ha mostrat nombrosos indicis d’haver-se comès fets delictius.
El GEPEC de moment no entrarà en els detalls de la denúncia per tal de no perjudicar la investigació de la fiscalia.
Querol és un municipi de muntanya de 350 habitants que compta amb 5 urbanitzacions inacabades. En els últims tres anys s’ha viscut una situació de conflicte permanent entre Ajuntament i veïns sobre el futur urbanístic del poble.
La situació va arrencar 3 mesos després de les eleccions municipals del 2003, quan l’equip de govern d’aquell moment va presentar un avantprojecte de Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en el qual es preveia reduir considerablement les hectàrees urbanes que dictaven les normes subsidiàries dels anys 70. Aquest POUM, però, no va agradar a tothom i durant l’agost de 2003 l’Alcalde, Albert Carreño, va treure les competències, començant per la d’urbanisme, als seus companys regidors del mateix partit polític, CIU i les va donar a l’oposició, PSC, i Miguel Uroz fou nomenat tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme. Immediatament, Carreño, va ser expulsat de Convergència i actualment forma part del grup mixt i governa amb qui va perdre les eleccions, el PSC.
A partir d’aquest moment comencen les operacions especulatives amb compra-vendes de finques en connivència amb l’equip de govern i amb un allau de donacions a l’Ajuntament per part de promotores. Donacions expresament destinades, segons els donataris, a “finançar el nou POUM”.
Més tard, el desembre de 2004, es va aprovar inicialment el POUM el qual preveia fer fins a 6000 habitatges algunes en zones protegides i de determinats propietaris que van veure revaloritzats els seus terrenys un 1000%. Fruit de les mobilitzacions, les al·legacions, i la nova delimitació de la Xarxa Natura 2000 es va haver de repetir l’avantprojecte del POUM el maig de 2006, però aquest només redueix una sisena part el total d’habitatges i continua estant fet a mida dels promotors que l’han “finançat”.
L’especulació urbanística és un problema global que dona molts beneficis a curt termini a uns privilegiats i hipoteca el futur dels pobles i la seva gent.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Desitjo i espero que es faci justicia, encara que no tots pagaran per les seves culpes. Endavant.
Apreteu fort ara, que aquest és el punt d'inflexió!!!
Publica un comentari a l'entrada