divendres, de juny 13, 2008

EL POUM DE QUEROL TORNA A COMENÇAR AMB MAL PEU

Des de la Plataforma Salvem Querol volem denunciar de nou el procés que segueix l'elaboració del nou POUM de Querol que s’adjudicarà aquest dissabte 14 de juny.

L’aprovació inicial del POUM de Querol es va fer el 18 de desembre de 2004, i es va repetir el 5 de maig de 2005. Finalment a causa de les irregularitats que presentava no va poder tirar endavant. A més, Fiscalia va presentar una denúncia als Jutjats per prevaricació i ús d'informació privilegiada durant l'elaboració d'aquest pla urbanístic; diligències que segueixen el seu camí al Jutjat número 1 de Valls després d'imputar l'Alcalde i l’exAlcalde.

En data 24 d’abril de 2008 l’elaboració del nou POUM va sortir a concurs, per 100.000 euros (molt per sota del primer pressupost de 300.000 euros que havien calculat uns mesos abans) (a més la Generalitat va atorgar una subvenció de 60.000 € per l’elaboració). Es van presentar dues empreses que van licitar per 84.000 euros cadascuna. La primera formada pel, fins fa mig any arquitecte municipal, Ricardo-Saúl Sánchez Obaya. I l’altra, per l’empresa INTRAESA amb un equip de tècnics de Tarragona.

Des de la Plataforma Salvem Querol, creiem que el procés de selecció d’aquest POUM no és just perquè:

  • l’antic arquitecte municipal gaudeix de tots els estudis elaborats per ell mateix i pagats per l'ajuntament (63.400 euros) durant la redacció dels antics POUMs i això és plasma en la seva oferta: hi ha extractes del catàleg de béns a protegir, del document de sostenibilitat ambiental, plànols.... i, fins i tot, ja presenta un avantprojecte (que és l’última aprovació inicial del 2005). A part disposa d’informació privilegiada i ja ha mostrat les seves “habilitats” en l’elaboració dels dos POUMs anteriors.

Des de la Plataforma també volem anunciar que l’equip de Govern no podrà gaudir de la subvenció de prop d’1 milió d’euros que atorga la Generalitat per treure l’Ajuntament del nucli urbà i construir-ne un de nou al costat de la casa de l’Alcalde ja que aquesta proposta, un cop més, no s’ajusta a la normativa vigent. Aquests diners s’hauran de destinar a altres obres al municipi com vam proposar.

Ah! Aquest projecte també el va signar i elaborar l’antic tècnic municipal.

I per últim volem recordar que mentre els membres de l’equip de govern tenen un bufet d’advocats contractats amb diners públics per fer front a la denúncia del fiscal, mentre que alguns veïns de la Plataforma han de pagar l’advocat per denunciar les represàlies de l’equip de govern materialitzades en elaborar la segona aprovació inicial del POUM.

PLATAFORMA SALVEM QUEROL http://salvem-querol.blogspot.com/