dimecres, de juny 25, 2008

Notícia de El Periòdico: dimarts 24 de juny

Notícia de El Periòdico: dimarts 24 de juny

El nou pla urbanístic de Querol aixeca sospites

FERRAN GERHARD
QUEROL
L'adjudicació del nou pla d'ordenació urbana municipal (POUM) de Querol a una empresa vinculada a l'exarquitecte municipal Ricardo Saúl Sánchez Obaya ha posat en estat de guerra la Plataforma Salvem Querol (PSQ), que tem que la localitat, amb un cens de 400 persones encara que només n'hi viuen 25 tot l'any, sigui objecte d'una operació d'especulació urbanística.
Querol, de 72 quilòmetres quadrats, és un paratge que té 2.500 hectàrees declarades d'interès natural incloses en la xarxa Natura 2000. El 2004 es va plantejar un POUM que preveia la construcció de més de 4.000 vivendes, la qual cosa va generar un ampli moviment d'oposició. Des de la PSQ se sosté que "Sánchez Obaya disposa d'informació privilegiada" a l'haver participat en la redacció de dos POUM que van ser anul.lats per irregularitats. Per un altre costat, es critica que el futur urbanístic del poble estigui en mans d'una persona que va col.laborar íntimament amb l'alcalde Miquel Uroz (PSC) i amb l'independent Albert Carreño, exalcalde i actual responsable d'Urbanisme, imputats per la Fiscalia de Tarragona per suborn, prevaricació i revelació d'informació privilegiada.
Miguel Uroz defensa el procediment d'adjudicació desenvolupat, rebutja les acusacions d'amiguisme i insisteix que Sánchez Obaya va acreditar "més experiència professional". L'alcalde recalca la "legalitat" de tot el procediment.