dimecres, de març 24, 2010

El número dos a l'Ajuntament de Querol presenta la dimissió per divergències amb l'alcalde (PSC)

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Querol, Benigno Barrios (PSC) lamenta que l'alcalde gestioni el municipi de 'forma unilateral' i prengui les decisions al marge de la resta del govern municipal ACN - 24/03/2010

Benigno Barrios ha presentat la carta de dimissió irrevocable de tots els seus càrrec a l'equip de govern per la 'falta de confiança' en la gestió que lidera l'alcalde del municipi, Miguel Uroz (PSC). Per la seva part, l'alcalde Uroz ha explicat a l'ACN que, de moment, no ha acceptat la dimissió de Barrios. Segons ha pogut saber l'ACN, el primer tinent d'alcalde de Querol va fer arribar el passat 14 de març una carta a l'alcalde comunicant la seva renúncia i dimissió 'irrevocable' de 'tots els seus càrrecs municipals'. Una decisió que Barrios argumenta amb cinc punts on assegura haver perdut la confiança en 'la gestió de l'alcalde'.
El regidor socialista lamenta que com a portaveu de l'Ajuntament, no hagi rebut mai 'cap encàrrec' per a ser-ho ni tingui tampoc cap coneixement de l'estat d'altres qüestions relacionades amb les àrees municipals que encapçala. Unes qüestions que sol conèixer, afegeix, 'un cop ja s'han pres les decisions i sovint en les Juntes de Govern o en els propis Plens'.
Barrios acaba la carta afegint sentir-se 'utilitzat i desplaçat de la política activa' del municipi per l'actuació 'unilateral de l'alcalde' a qui acusa de 'no comptar per res amb els membres del seu equip de govern'.
L'oposició no se sorprèn
L'oposició ha assegurat que no li sorprèn la decisió, que 'li sembla bé' i que, fins i tot, creu que 'haurien de seguir-lo la resta de membres de l'equip de govern'.
Han criticat l'actitud 'prepotent' amb què l'alcalde dirigeix el municipi. La seva, ha afegit, és una gestió amb poc diàleg, no només amb l'oposició, sinó també amb el seu equip de govern. 'És una persona que tot ho vol fer amb prepotència i on constantment reitera que ells és l'alcalde i el que mana', explica el regidor que assegura que els plens municipals sovint acaben amb 'crits i insults'.

L'alcalde no accepta, de moment, la dimissió
El propi alcalde del municipi ha explicat que de moment 'no ha acceptat' la dimissió del número dos del govern municipal. Segons Uroz, Barrios li va expressar posteriorment a enviar-li la carta de renúncia, la seva voluntat de deixar els seus càrrecs en el govern però mantenir l'acte de regidor. Una qüestió que l'alcalde preveu tenir enllestit, en un sentit o altre, aquest cap de setmana.
Sobre les acusacions de falta de consens i diàleg amb la resta de regidors, Uroz ho ha desmentit i ha assegurat que 'ell explica les decisions'. Unes decisions que prèn 'per consens' a no ser, ha afegit, que siguin 'urgents i importants' que, en aquest cas, decideix ell mateix com a alcalde.
Uroz és alcalde de Querol des del 2003. Amb tres regidors, el PSC forma govern amb un regidor del Grups Independent per Querol (GIPQ-FIC) i un regidor de l'Agrupació d'Electors de Querol (AEQ). En l'oposició hi ha un regidor de CiU i un més de Coalició d'Independents per Querol – Entesa pel Progrés Municipal.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Benigno Barrios no ha vist fins ara que l'alcalde gestiona el municipi de forma unilateral? És una mica tard per adonar-se'n. No serà que fins ara ja li anava bé? La seva actitud ha sigut anar als plens, cobrar (també per les juntes de govern), donar el vot afirmatiu a tot el què ha dit l'alcalde i ara que hi han desacords a Mas Bermell per les parcel·les, fa el paperet i diu que no han comptat amb ell. Això és una ACTUACIÓ de programa de telecinco, o sigui, mentre faig el gag, per l'altre costat "te la fotu".
Mira, Barrios, has d'aprendre del Cuevas. Aquest és un sindicalista-funcionari dels de sempre: no crema la seva imatge, tampoc assisteix amb massa freqüència als plens i no es deixa veure gaire amb l'Uroz, tot i que hi va de bracet, intenta ser educat i parla amb veu impostada-afectada. Si, Barrios, el Cuevas vol ser l'alcalde a les properes
eleccions i juga al paper de NI me mojo, NI me hagas mojar, però per sota mà llepa a qui hagi de llepar.

Anònim ha dit...

¡ TODOS juntos enviareis al pueblo a la mierda !

Supongo que ya os interesa.

Menos chachara y mas hechos!!!!!!!

Por cierto, político bueno el politico muerto.