dimarts, de setembre 06, 2011

El Món des de l'Agut

Benvolguts,

Em plau convidar-vos a la presentació del llibre “EL MÓN DES DE L’AGUT” el proper dissabte 24 de setembre a les 17:45 a l’Esglèsia de Sant Jaume de Montagut (Querol). Un llibre de poemes de l’escriptor Josep Santesmases dedicada a una muntanya que guaita el Camp de Tarragona des d’una posició privilegiada. Montagut ha estat una muntanya plena d’història i avui dia un punt per divisar i reflexionar sobre els canvis del món com ens diu el mateix escriptor en aquesta entrada:

“En aquell punt on les terres oloren la mar llunyana, si us hi gireu d’esquena, començareu a aprendre i a saber què vol dir ser orfes del blau, el gris o l’argent de la mar. El tresor més preciós que hi trobareu és poder abastar d’un cop d’ull, com qui allarga la mà per collir la fruita dolça, tantes i tan diverses terres. Viatjar amb la rapidesa de la mirada cap al món que se’ns ofereix, girant sobre un punt concret, dalt de Montagut.
Contemplar pensant que la terra no és innòcua, sobretot perquè hi som nosaltres. Si això no us és possible i en algun moment de la vida hi heu estat, feu l’exercici de recordar o imaginar la visió que s’escampa per un territori tan bast, des de la serralada pirinenca fins a la mar del Camp. I si no situeu-vos físicament o mental en un cim on els vostres ulls recreïn la imatge del món que l’envolta.
Un cim prop del batec construït, que no estranyi la mar, en el cor de terres humanitzades d’antic, on només us calgui un minúscul esforç per arribar-hi. I sobretot intenteu establir i comprendre el diàleg amb la terra, al capdavall l’únic nostre espai de vida.
Des de Montagut, des d’on sigui”