dissabte, de setembre 30, 2006

ÈXIT A LA FESTA SALVEM QUEROL
ÈXIT A LA FESTA SALVEM QUEROL

La festa Salvem Querol, celebrada el dissabte 30 de setembre ha estat un èxit de participació. Ha aplegat més de 150 persones que al llarg del dia han passat per la plaça del poble de Querol.
Aquesta festa arriba després de 2 anys de lluita de la Plataforma Salvem Querol per tal de tirar enrere el projecte Rocacorba, inicialment de 1026 cases, en un poble de 50. Finalment en la última proposta de Xarxa Natura aquests terrenys queden protegits i per tant no es podrà dur a terme, perquè el sòl és no urbanitzable.
En la festa no hi ha faltat res: cava etiquetat per l’ocasió, mongetes i botifarra, croissants ornats que representaven el projecte Rocacorba ja que aquest té aquesta forma; audiovisual de paisatges de Querol i venda de punts de llibre, barrets i aquarel·les de Querol.
A la tarda en Josep Santesmases ha presentat el seu llibre: “Santes Creus i les Terres del Gaià” a la casa del poble, la qual ha quedat petita.
I finalment hem fet la segona taula-forum de les Terres del Gaià. En aquesta trobada s’ha continuat el projecte iniciat a Renau encaminat a buscar una figura de protecció i gestió de les terres del Gaià; la qual ha de permetre promoure aquestes Terres però conservant i millorant la qualitat ecològica de la seva conca: des de l’inici del Gaià a la Baixa Segarra a la seva teòrica arribada al mar.

Després de celebrar aquesta decisió amb tota la gent que ens han ajudat, la Plataforma continuarà la seva lluita; ja que a més de Rocacorba, l’Ajuntament preveu fer a l’est del municipi, on es troben les 5 urbanitzacions actuals, 4000 cases més en les qual destaca l’Arboçar: una urbanització que no es va arribar a desenvolupar (30 cases actualment) i on el nou POUM preveu un màxim de 1400 cases. Un fet que fa que la Plataforma no pugui baixar la guàrdia.
Des de la Plataforma volem donar les gràcies a totes les persones que ens han ajudat durant aquests dos anys: persones anònimes, grups ecologistes, associacions, partits polítics, Conselleria de Medi Ambient....

PLATAFORMA SALVEM QUEROL

1 comentari:

Anònim ha dit...

No havia vist mai un ambient tant agradable a Querol. Hi vàrem trobar cultura culinària, cultura literària, cultura fotogràfica, cultura mediambiental, molta imaginació i amics de debò.

x
xx
xxx