dilluns, de setembre 08, 2008

Alcalde o dictador?

Aquest dimecres el nostre alcalde, ha convocat un ple extraordinari, convocat amb el mínim temps legal per fer-lo, i a més a les 11h del matí. Aquesta hora és segons es recull a les actes dels plens pq és la hora que millor li va a ell. Primer és ell, després el seu equip de govern i després qui el vota. D'aquesta manera tant covarda s'assegura que ningú hi vagi i pugui veure la seva manera d'actuar, d'insultar, de manipular, de mentir, d'amenaçar....

- En definitiva és per tramitar un suplemet de crèdit de 250.000 euros com més ràpid millor. La fòrmula és demanar un crèdit a 15 anys (hipotecant el futur equip de govern de l'Ajuntament) . Els diners van destinar a construïr una pista poliesportiva de 150.000 euros a Mas Bermell i els altrres 100.000 euros al local social de Mas Bermell.
Des de CIQ pensem que aquestes obres són necessàries però no urgents. CIQ mai s'ha oposat a aquestes obres, només va fer al·legacions en contra de la construcció d'un ajuntament nou d'1 milió d'euros. CIQ estava a favor de fer unes dependències municipals a Valldosera (de cost molt més baix)per fer tràmits com ara els expedients d'obres però no el trasllat de la seu.
Aquestes obres s'havien de finançar amb els diners del PUOSC de la Generalitat, però l'egoïsme de l'Alcalde de destinar 1 milió d'€ a les dependències municipals va fer que s'estudiés l'expedient a fons. Les conclusions de la Generalitat van ser que l'Ajuntament havia d'estar en un nucli urbà i que els diners de les subvencions s'havien de destinar a zones recepcionades per l'Ajuntament.
En resum que les subvencions haurien pogut anar a qualsevol urbanització o nucli com ha passat fins ara però amb l'expedient desorbitat d'1 milió d'euros per l'Ajuntament nou ha fet que la Generalitat hagi fet una lectura restrictiva de la llei per totes les obres al municipi.
El que haguès fet CIQ si haguès estat al govern hauria estat repartir aquests diners (en total donaven uns 600.ooo € de subvenció) en 5 o 6 obres repartides per les urbanitzacions i els nuclis. D'una forma justa i sense prejudicis. Resumint que la manera de fer dictatorial i egoïsta de l'alcalde fa que el municipi de Querol no pugui avançar.