dijous, de desembre 18, 2008

S’aixeca el secret de sumari del cas Querol:

Coalició d’Independents per Querol (CIQ) demanarà aquest dissabte al Ple que l’Ajuntament de Querol es personi com a acusació particular contra les 9 persones imputades

El passat 18 de desembre de 2008 va fer 4 anys de l’aprovació inicial del POUM de Querol; avui Querol encara no té un planejament urbanístic a causa de les nombroses irregularitats que han acompanyat el projecte (recordeu que es volien fer 6000 habitatges nous en un municipi de 400 persones empadronades).
Mentre l’Alcalde i l’ex-Alcalde de Querol han governat tot aquest temps, el jutjat número 1 de Valls ha començat a investigar la querella interposada pel fiscal.
En aquesta querella el fiscal acusa a 9 persones, entre ells l’Alcalde, l’exAlcalde i l’exarquitecte municipal per prevaricació i corrupció urbanística. Destacar, també que la defensa d’aquests acusats l’està pagant l’Ajuntament de Querol
Ara, després que s’aixequés el secret de sumari s’han pogut saber més detalls d’aquests presumptes delictes que es recullen en els 6 volums que integren les diligències prèvies.

Els presumptes delictes són:
- De prevaricació: canvis de requalificació urbanística a uns veïns membres actius de la Plataforma Salvem Querol sense cap justificació tècnica; traient-los de sòl urbà consolidat i passant-los a sòl agrícola.
- De revelació d’informació privilegiada amb la qual es facilitava el procés urbanístic de l’Arboçar. Una urbanització descatalogada com a tal, on hi ha 30 cases i que es va requalificar dos cops fins arribar a 1400 cases projectades al mateix temps que passava de valer 66.632,22 € a 3.800.000 €.
- De falsedat documental, al fer passar un conveni urbanístic per una data anterior a la veritable per estalviar-se impostos a pagar a Hisenda (frau).
- De suborn per rebre comissions.

A més hi ha 3 parts afectades que poden presentar-se com a acusació particular. Dues ja ho han fet: els veïns afectats, HISENDA a través del ministeri fiscal i l’únic que ho ha refusat fer és l’Ajuntament de Querol. Per això Coalició d’Independents per Querol (CIQ) demanarà aquest dissabte al Ple que l’Ajuntament de Querol es personi com a acusació particular contra les 9 persones imputades i que els imputats s’abstinguin de votar. L’Ajuntament de Querol com a institució es pot presentar com a acusació: per l’abús de recursos públics (per exemple ara es farà la 3era proposta del POUM i cada una ha costat al voltant dels 60.000€), per l’endarreriment excessiu del planejament i sobretot per aprofitar l’administració pública per cometre uns presumptes delictes per benefici particular.

Els imputats ja han declarat i els testimonis ho han començat a fer. Les parts afectades intenten retardar l’ instrucció al màxim i d’aquesta manera també el judici. Mentrestant els acusats continuen governant i els veïns del municipi continuen pagant els advocats dels acusats.

Coalició d’Independents per Querol-EPM i Plataforma Salvem Querol.